Allurion léggömb

Vedd kézbe a súlyodat. Vedd át az irányítást az életed felett. Az Allurion Balloon programmal kevesebb erőfeszítéssel jobb eredményeket érhet el.

Az Allurion ballon megtömi a gyomrát, hogy csökkentse az éhségérzetet, miközben új, egészségesebb étkezési szokásokat alakít ki.

Az Allurion ballon egy lenyelhető kapszulaként kialakított fogyókúrás ballon, amelyet aztán egy orvos segítségével gyomorballonná alakítanak át a gyomorban. Ez az egyetlen olyan gyomorballon, amelynek behelyezéséhez és eltávolításához nincs szükség műtétre vagy altatásra. Az egész eljárás kevesebb mint 20 percet vesz igénybe!

A gyomorba kerülve és felfújva a lufi kitölti a gyomrot, ami az éhségérzet csökkenéséhez vezet – ami segít abban, hogy jobban és kevesebbet egyen, és tartós szokásokat alakítson ki. Ön is részesülhet az Allurion Allurion Tracker és Watch, valamint az Allurion mobilalkalmazás dedikált táplálkozási támogatásából, hogy irányítsa fogyókúráját és megossza sikereit.

A 2009-ben alapított ballon és az Allurion fogyókúrás program világszerte emberek ezreinek segített. Az emberek képesek voltak aktív részeseivé válni saját egészségüknek, ami hosszú távon a legjobb esélyt nyújtja számukra a sikerre.

Ennek elérése érdekében az Allurion ballon mellett egy teljes programot is igénybe vehet, amely segít az életmódváltásban. A program magában foglalja az orvosok folyamatos támogatását, valamint egy csatlakoztatható mérleget a testsúly ellenőrzéséhez, a megfigyelő órát és az Allurion mobilalkalmazást, amelyen keresztül a csapat figyelemmel kísérheti Önt, és további tanácsokat adhat.

Pierdere greutate

Átlagosan a testsúly 10-15%-át veszíti el.

Sprijin continuu

Az orvosi csapat folyamatos támogatása

Program cuprinzator

Átfogó program orvosi komplexitás nélkül

Procedura scurta

Rövid eljárás, legfeljebb 20 perc

TAG

A beavatkozások típusai

A legmodernebb, minden egyes betegre szabott elhízási műtétek.

Gyomor hüvely

Ez egy gyomorzsugorító műtét, amelynek során a gyomor nagy részét (kb. 80%-át) eltávolítják, és az emésztőrendszerben egy jóval összezsugorodott gyomorcsövet hagynak. Az eljárás nagyon hatékony, egyrészt a zsugorodás miatt, másrészt azért, mert eltávolítja a gyomornak azt a részét, amely az éhségközpontokat serkentő hormon képződéséért felelős. Laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik. A műtét utáni felépülés gyors, a kórházi tartózkodás 48-72 óra.

A kiindulási súlytól függően a páciens a műtétet követő 1-2 év alatt visszatérhet az ideális testsúlyhoz. Túlsúlyos betegeknél (BMI 50-60 felett) ez a fajta műtét lehet az első lépés, amelyet később malabszorpciós mechanizmussal (gyomor bypass) egészítenek ki. A beavatkozást megfelelő posztoperatív kezelés és életmódjavítás követi. A fogyás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az alvási apnoe visszafejlődhet a teljes gyógyulásig.

Gyomorgyűrű

Ennek során egy szilikongyűrűt helyeznek a gyomor felső része köré. Alapvetően egy kisebb hasat hoz létre a gyűrű felett. A páciens kisebb mennyiségű ételt fogyaszt, és hamarabb érzi jóllakottnak magát. A gyűrű egy kis műanyag tartályhoz (port) csatlakozik, amelyet a bőr alá helyeznek. Ezen a nyíláson keresztül a gyűrű átmérőjét sóoldat befecskendezésével állítják be. Az eljárást laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik, gyors posztoperatív felépüléssel. A kórházi tartózkodás időtartama 48-72 óra. Az eredmények a gyomorhüvelyhez hasonlóak, bár kissé gyengébbek. Az eljárás visszafordítható. A műtét után a beteg a megfelelő diétát követi, az elbocsátáskor javasoltak szerint. A gyűrű sok éven át megmaradhat és fenntarthatja korlátozó hatását.

Gyomor tüsző

Ez egy olyan műtéti típus, ahol a gyomrot kívülről befelé felpuffasztják. A keletkező gyomornak sokkal kisebb lesz a térfogata. Az eljárást laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik. 48-72 órás kórházi kezelés, majd megfelelő diéta. Hátránya a gyomorhüvelyhez képest a hormonális mechanizmus fennmaradása, mivel a gyomor egy részét sem távolítják el. Hasonló a gyomorgyűrűhöz és kissé rosszabb a hüvelynél. Ezért az elhízás mérsékeltebb formájában szenvedő betegeknél ajánlott. A döntés a műtétet megelőző konzultációt követően születik meg, ahol részletesen megvitatják az egyes módszerek előnyeit, az egyes páciensek igényeihez igazodva.

Gyomor bypass

A cukorbetegek számára ajánlott beavatkozás típusa. A műtétet követően minden betegnél javul a cukorbetegség, és a betegek akár 80%-ánál a cukorbetegség elmúlik. A 2. típusú cukorbetegségre gyakorolt kiváló hatásai miatt a kevésbé súlyos, 1-es és 2-es fokozatú elhízásban szenvedő betegeket is célozza. Egyesíti a szűkítő mechanizmust (a gyomor zsugorodása) a felszívódási zavarral (a vékonybél nagy részének rövidzárlata, így az étel csak a bél utolsó szakaszában találkozik a felszívódást elősegítő emésztőnedvekkel). Az eljárást laparoszkópos úton, minimálisan invazív módon végzik, amelyet nagyon gondos posztoperatív ellátás (adaptált diéta és rendszeres ellenőrzések) követ. A páciens a beavatkozást követő első két éven belül elérheti az ideális testsúlyt, amint a társbetegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) visszafejlődnek.

Calculator de indice de masă corporală
Folosește calculatorul pentru a afla indicele tău de masă corporală
Calculator de indice de masă corporală
Înălțime
cm.
Introdu o valoare cuprinsă între 125 și 225.
Greutate
kg,
Introdu o valoare cuprinsă între 12.0 și 500. (o singură zecimală).
Înălțime
Greutate
Calculează indicele
Află în ce parametrii te situezi.

GYIK

A betegek megkérdezték:

Íme, mit mondanak a páciensek arról, hogyan javítottuk az egészségüket és hogyan adtunk nekik újra normális életmódot

A ballon egy kis kapszulában van elrejtve, amelyet a beteg könnyen lenyel. A kapszulát egy kis katéter köti össze a külvilággal, amelyen keresztül 550 ml folyadékkal töltjük fel a ballont. Miután a ballon megtelik, ez a katéter leválik, és a ballon a gyomorban marad.

Maga a beavatkozás 10 percet vesz igénybe, de előfordulhat, hogy 1-1,5 órát tölt a klinikánkon, mivel mindent el kell magyaráznunk, amit utána tennie kell.

A léggömbhöz való hozzászokásnak lehetnek mellékhatásai. Természetesen különböző kezeléseket alkalmazunk, hogy a lehető legdiszkrétebbé tegyük őket. A betegek hányingert és hasi görcsöket tapasztalhatnak, általában a behelyezést követő első 24-48 órában.

A kilók 10-20%-a között. Ön utasításokat kap a beültetés utáni étrenddel kapcsolatban, és egy táplálkozási szakember segít Önnek a folyamatban.

Néhány napig folyékony diétát, majd néhány napig pépesített ételt kap. Időt kell adnunk a gyomornak, hogy alkalmazkodjon a léggömbhöz. Ezt követően visszatérünk a csapat táplálkozási szakértője által ajánlott étrendhez.

Az eljárás annyiszor ismételhető meg, ahányszor csak szükséges, az egyik ballon eltávolítása és a következő ballon behelyezése között két hónapos időközökkel. Ez segíthet maximalizálni a leadott kilók számát.

KAPCSOLAT

Időpont egyeztetés

Segítségre van szüksége, és szeretne időpontot kérni a Doctor Dejeu csapatától? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon vagy az alábbi információk segítségével.