Elhízás műtét

A bariátriai műtét célja a hosszú távú fogyás elérése, miközben javul az általános egészségi állapot, csökkennek vagy megszűnnek a társbetegségek, és nő a páciens jóléte és életminősége. A kóros elhízás leghatékonyabb kezelésének tartják.

A bariátriai műtéti technikák hatással vannak az Ön energiaegyensúlyára, jelentősen csökkentik a táplálékfelvételt, és arra késztetik a szervezetet, hogy a felhalmozott tartalékaiból fogyasszon energiát. Az energiaraktárak csökkentése a zsírszövet csökkenését, karcsúsodást, a normális megjelenés visszanyerését, a létfontosságú funkciók jelentős enyhülését, az elhízás okozta betegségek eltűnését vagy jelentős javulását jelenti. A műtéten átesett betegek fokozatosan fogynak, és körülbelül 8-12 hónap alatt elérik a megfelelő súlyt.

SRC Viorel Dejeu sebészmester

Az akkreditációt 2022-ben kapta meg a Doctor Dejeu orvosi csapatának széles körű auditálását követően, amelyet egy amerikai szakemberekből álló csoport végzett.
Dr. Viorel Dejeu az anyagcsere- és bariátriai sebészet elismert kiváló sebésze.

Suport

24/7 elérhetőek vagyunk

A multidiszciplináris csapat Önnel van.

5 locatii

Az ország 5 városában találhat meg minket

Bukarestben, Nagyváradon, Aradon, Nagyszebenben és Kolozsváron vagyunk.

Acreditare

Nemzetközi akkreditáció

Dr. Viorel Dejeu a metabolikus és bariátriai sebészet mesterszakorvosa.

Pacienti

Évente több mint 2000 beteg

Európa egyik legjobban teljesítő csapata.

TAG

A beavatkozások típusai

A legmodernebb, minden egyes betegre szabott elhízási műtétek.

Gyomor hüvely

Ez egy gyomorzsugorító műtét, amelynek során a gyomor nagy részét (kb. 80%-át) eltávolítják, és az emésztőrendszerben egy jóval összezsugorodott gyomorcsövet hagynak. Az eljárás nagyon hatékony, egyrészt a zsugorodás miatt, másrészt azért, mert eltávolítja a gyomornak azt a részét, amely az éhségközpontokat serkentő hormon képződéséért felelős. Laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik. A műtét utáni felépülés gyors, a kórházi tartózkodás 48-72 óra.

A kiindulási súlytól függően a páciens a műtétet követő 1-2 év alatt visszatérhet az ideális testsúlyhoz. Túlsúlyos betegeknél (BMI 50-60 felett) ez a fajta műtét lehet az első lépés, amelyet később malabszorpciós mechanizmussal (gyomor bypass) egészítenek ki. A beavatkozást megfelelő posztoperatív kezelés és életmódjavítás követi. A fogyás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az alvási apnoe visszafejlődhet a teljes gyógyulásig.

Gyomorgyűrű

Ennek során egy szilikongyűrűt helyeznek a gyomor felső része köré. Alapvetően egy kisebb hasat hoz létre a gyűrű felett. A páciens kisebb mennyiségű ételt fogyaszt, és hamarabb érzi jóllakottnak magát. A gyűrű egy kis műanyag tartályhoz (port) csatlakozik, amelyet a bőr alá helyeznek. Ezen a nyíláson keresztül a gyűrű átmérőjét sóoldat befecskendezésével állítják be. Az eljárást laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik, gyors posztoperatív felépüléssel. A kórházi tartózkodás időtartama 48-72 óra. Az eredmények a gyomorhüvelyhez hasonlóak, bár kissé gyengébbek. Az eljárás visszafordítható. A műtét után a beteg a megfelelő diétát követi, az elbocsátáskor javasoltak szerint. A gyűrű sok éven át megmaradhat és fenntarthatja korlátozó hatását.

Gyomor tüsző

Ez egy olyan műtéti típus, ahol a gyomrot kívülről befelé felpuffasztják. A keletkező gyomornak sokkal kisebb lesz a térfogata. Az eljárást laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik. 48-72 órás kórházi kezelés, majd megfelelő diéta. Hátránya a gyomorhüvelyhez képest a hormonális mechanizmus fennmaradása, mivel a gyomor egy részét sem távolítják el. Hasonló a gyomorgyűrűhöz és kissé rosszabb a hüvelynél. Ezért az elhízás mérsékeltebb formájában szenvedő betegeknél ajánlott. A döntés a műtétet megelőző konzultációt követően születik meg, ahol részletesen megvitatják az egyes módszerek előnyeit, az egyes páciensek igényeihez igazodva.

Gyomor bypass

A cukorbetegek számára ajánlott beavatkozás típusa. A műtétet követően minden betegnél javul a cukorbetegség, és a betegek akár 80%-ánál a cukorbetegség elmúlik. A 2. típusú cukorbetegségre gyakorolt kiváló hatásai miatt a kevésbé súlyos, 1-es és 2-es fokozatú elhízásban szenvedő betegeket is célozza. Egyesíti a szűkítő mechanizmust (a gyomor zsugorodása) a felszívódási zavarral (a vékonybél nagy részének rövidzárlata, így az étel csak a bél utolsó szakaszában találkozik a felszívódást elősegítő emésztőnedvekkel). Az eljárást laparoszkópos úton, minimálisan invazív módon végzik, amelyet nagyon gondos posztoperatív ellátás (adaptált diéta és rendszeres ellenőrzések) követ. A páciens a beavatkozást követő első két éven belül elérheti az ideális testsúlyt, amint a társbetegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) visszafejlődnek.

GYIK

A betegek megkérdezték:

Íme, mit mondanak a páciensek arról, hogyan javítottuk az egészségüket és hogyan adtunk nekik újra normális életmódot

A betegek átlagosan a súlyfeleslegük 70-100%-át veszítik el. Attól is függ, hogy mennyire tartja be a bariátriai csapattól kapott utasításokat.

7-10 nap elteltével a betegek visszatérhetnek a munkába, ha ez nem jár nagyon megerőltető fizikai megterheléssel (ebben az esetben egy hónapos pihenőidőt ajánlunk).

Nem. Ha bármit, bármikor, bárhogyan eszünk, az egészségtelen életmódba való visszatérést jelent. A betegek nem függnek majd a diétától, de meg kell tanulniuk, hogy fontossági sorrendet állítsanak fel és egészségesen étkezzenek.

Minden műtétnek megvan a szövődmények kockázata. Ha a csapat tapasztalt, és a páciens jól felkészült az eljárásra, a szövődmények esélye nagymértékben csökken. Egy komplikációnak is van megoldása, ha felmerül, ezért a bariátriai csapattal való kapcsolatnak folyamatosnak és szorosnak kell lennie.

A műtét időpontjának egyeztetésekor elmagyarázzuk, hogy milyen lépéseket kell megtennie. Az étkezési stílusunk korrigálásával kezdjük, átfogó teszteket és vizsgálatokat végzünk, és javítjuk az egészségügyi problémáinkat.

Igen. Bármilyen beavatkozást is végez, ez a kockázat soha nem fog megszűnni. A bariátriai beavatkozások a leghatékonyabb módszerek az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához, de hosszú távon csak akkor lehetnek hatékonyak, ha kiegyensúlyozott életmóddal és egészséges táplálkozással párosulnak. A bariátriai csapatnak élete végéig Önnel kell maradnia, hogy figyelemmel kísérje és tanácsokkal lássa el Önt, hogy sikerüljön megtartani a testsúlyát.

KAPCSOLAT

Időpont egyeztetés

Segítségre van szüksége, és szeretne időpontot kérni a Doctor Dejeu csapatától? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon vagy az alábbi információk segítségével.