Onkológiai sebészet

Doktor Dejeu csapata a diagnózis és a kezelés, illetve a tünetek enyhítése céljából végzett onkológiai műtétekre specializálódott.

Az onkológiai állapotok a jelenlegi nemzetközi protokollok szerinti, kompromisszumok nélküli kezelést igényelnek. Az onkológiai csapattal való szoros együttműködés révén, és a döntések mindig az érintett csapatok közötti konzultáció során születnek.

Fontos, hogy jól válasszuk meg a műtét időpontját. A leggyakrabban kezelt onkológiai kórképek: emlő, gyomor, vastag- és végbél, méhnyak, petefészek, pajzsmirigy és hasi metasztázisok műtéte.

Multidiszciplináris megközelítést alkalmazunk minden onkológiai esetben, és a kezelési folyamat bármely szakaszában ott vagyunk minden beteg számára.

Doktor Dejeu csapata rendelkezik az onkológiai állapotok értékelésére és kivizsgálására szolgáló valamennyi eljárással, beleértve a képalkotó vizsgálatokat, a tumormarkerek jelenlétére vonatkozó laboratóriumi vizsgálatokat és teszteket, az endoszkópos vizsgálatot, valamint a sebészeti diagnosztikai eljárásokat.

Investigatii avansate

Haladó vizsgálatok

Orvosaink végzik a tumormarkerek kimutatására és a helyes diagnózis felállítására.

Chirurgie laparoscopică

Laparoszkópos műtét

Előnyei: nagyon kis bemetszések, kevesebb kórházi tartózkodás és gyors felépülés.

Chirurgie clasica

Klasszikus sebészet

Invazívabb eljárások, ahol a csapat többi orvosával való együttműködés elengedhetetlen a gyors felépüléshez.

Chirurgie conservatoare

Konzervatív műtét

A korai stádiumban felismert emlő- és méhnyakrák kezelésére használják.

TAG

A beavatkozások típusai

A legmodernebb, minden egyes betegre szabott elhízási műtétek.

Gyomor hüvely

Ez egy gyomorzsugorító műtét, amelynek során a gyomor nagy részét (kb. 80%-át) eltávolítják, és az emésztőrendszerben egy jóval összezsugorodott gyomorcsövet hagynak. Az eljárás nagyon hatékony, egyrészt a zsugorodás miatt, másrészt azért, mert eltávolítja a gyomornak azt a részét, amely az éhségközpontokat serkentő hormon képződéséért felelős. Laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik. A műtét utáni felépülés gyors, a kórházi tartózkodás 48-72 óra.

A kiindulási súlytól függően a páciens a műtétet követő 1-2 év alatt visszatérhet az ideális testsúlyhoz. Túlsúlyos betegeknél (BMI 50-60 felett) ez a fajta műtét lehet az első lépés, amelyet később malabszorpciós mechanizmussal (gyomor bypass) egészítenek ki. A beavatkozást megfelelő posztoperatív kezelés és életmódjavítás követi. A fogyás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az alvási apnoe visszafejlődhet a teljes gyógyulásig.

Gyomorgyűrű

Ennek során egy szilikongyűrűt helyeznek a gyomor felső része köré. Alapvetően egy kisebb hasat hoz létre a gyűrű felett. A páciens kisebb mennyiségű ételt fogyaszt, és hamarabb érzi jóllakottnak magát. A gyűrű egy kis műanyag tartályhoz (port) csatlakozik, amelyet a bőr alá helyeznek. Ezen a nyíláson keresztül a gyűrű átmérőjét sóoldat befecskendezésével állítják be. Az eljárást laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik, gyors posztoperatív felépüléssel. A kórházi tartózkodás időtartama 48-72 óra. Az eredmények a gyomorhüvelyhez hasonlóak, bár kissé gyengébbek. Az eljárás visszafordítható. A műtét után a beteg a megfelelő diétát követi, az elbocsátáskor javasoltak szerint. A gyűrű sok éven át megmaradhat és fenntarthatja korlátozó hatását.

Gyomor tüsző

Ez egy olyan műtéti típus, ahol a gyomrot kívülről befelé felpuffasztják. A keletkező gyomornak sokkal kisebb lesz a térfogata. Az eljárást laparoszkóposan vagy klasszikusan végzik. 48-72 órás kórházi kezelés, majd megfelelő diéta. Hátránya a gyomorhüvelyhez képest a hormonális mechanizmus fennmaradása, mivel a gyomor egy részét sem távolítják el. Hasonló a gyomorgyűrűhöz és kissé rosszabb a hüvelynél. Ezért az elhízás mérsékeltebb formájában szenvedő betegeknél ajánlott. A döntés a műtétet megelőző konzultációt követően születik meg, ahol részletesen megvitatják az egyes módszerek előnyeit, az egyes páciensek igényeihez igazodva.

Gyomor bypass

A cukorbetegek számára ajánlott beavatkozás típusa. A műtétet követően minden betegnél javul a cukorbetegség, és a betegek akár 80%-ánál a cukorbetegség elmúlik. A 2. típusú cukorbetegségre gyakorolt kiváló hatásai miatt a kevésbé súlyos, 1-es és 2-es fokozatú elhízásban szenvedő betegeket is célozza. Egyesíti a szűkítő mechanizmust (a gyomor zsugorodása) a felszívódási zavarral (a vékonybél nagy részének rövidzárlata, így az étel csak a bél utolsó szakaszában találkozik a felszívódást elősegítő emésztőnedvekkel). Az eljárást laparoszkópos úton, minimálisan invazív módon végzik, amelyet nagyon gondos posztoperatív ellátás (adaptált diéta és rendszeres ellenőrzések) követ. A páciens a beavatkozást követő első két éven belül elérheti az ideális testsúlyt, amint a társbetegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) visszafejlődnek.

GYIK

A betegek megkérdezték:

Íme, mit mondanak a páciensek arról, hogyan javítottuk az egészségüket és hogyan adtunk nekik újra normális életmódot

A daganat típusától függően szükség lehet műtétre. Ezt a döntést a sebész onkológus és egy orvos onkológus vagy sugárterapeuta csapatban hozza meg.

Vannak olyan fejlett kezelések, amelyek a rákműtéttel együtt segíthetnek a gyógyulásban. Az orvostudomány az elmúlt években olyan sokat fejlődött, hogy a rák gyógyítása gyakran lehetséges.

A sebész és az onkológiai csapat a rák helyétől és stádiumától függően dönti el, hogy a műtét előtt vagy után szükség van-e bármilyen kezelésre.

Határozottan. Az orvosi onkológusok és a sugárterapeuták ellenőrzést és kezeléseket, például sugárterápiát, kemoterápiát vagy hormonterápiát javasolnak.

Előfordulhat, hogy bizonyos mellékhatásokat tapasztal, de vannak olyan kezelések, amelyek segítségével a lehető legkevesebb mellékhatást tapasztalhatja.

KAPCSOLAT

Időpont egyeztetés

Segítségre van szüksége, és szeretne időpontot kérni a Doctor Dejeu csapatától? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon vagy az alábbi információk segítségével.