Balon Allurion

Preia controlul asupra greutății tale. Preia controlul asupra vieții tale. Cu programul Balon Allurion ai rezultate mai bune cu mai puțin efort

Balonul Allurion îți umple stomacul pentru a-ți reduce foamea în timp ce dezvolți noi obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Balonul Allurion este un balon pentru slăbit, conceput sub formă de capsulă de înghițit, care este apoi transformată într-un balon gastric în stomac cu ajutorul unui medic. Este singurul balon gastric care nu necesită intervenții chirurgicale sau anestezie pentru plasarea și îndepărtarea acestuia. Procedura totală durează mai puțin de 20 de minute!

Odată ajuns în stomac și umflat, balonul umple stomacul, ducând la o senzație scăzută de foame – ceea ce te va ajuta să mănânci mai bine, mai puțin și să îți formezi obiceiuri de durată. De asemenea, vei beneficia de asistență nutrițională dedicată Cântarul și Ceasul de Monitorizare Allurion și aplicația mobilă Allurion pentru a-ți ghida călătoria de slăbire și a-ți împărtăși succesul.

Fondate în 2009, balonul și programul Allurion pentru scăderea în greutate au ajutat mii de oameni din întreaga lume. Oamenii au reușit să devină participanți activi la propria sănătate, oferindu-le cele mai mari șanse de success, pe termen lung.

Pentru a realiza acest lucru, vei beneficia pe lângă Balonul Allurion și de un program complet care te va ajuta să îți schimbi stilul de viață. Programul include pe lângă suportul constant al medicilor și cântar conectabil pentru monitorizarea greutății, ceasul de monitorizare și aplicația mobilă Allurion prin care echipa să te poată monitoriza și să îți ofere sfaturi suplimentare.

Pierdere greutate

Pierzi în medie 10-15% din greutatea corporală

Sprijin continuu

Sprijinul continuu al echipei de medici

Program cuprinzator

Program cuprinzător, fără complexitate medicală

Procedura scurta

Procedură scurtă, maxim 20 de minute

TAG

Tipuri de intervenții

Cele mai moderne intervenții chirurgicale împotriva obezității, adaptate fiecărui pacient.

Sleeve gastric

Este o operație de micșorare a stomacului care presupune îndepărtarea unei mari porțiuni din stomac (aproximativ 80%), lăsând în circuitul digestiv un tub gastric mult micșorat. Procedeul este foarte eficient, atât datorită micșorării volumului, cât și îndepărtării porțiunii de stomac responsabile de formarea unui hormon care stimulează centrii foamei. Se efectuează pe cale laparoscopică sau clasică. Recuperarea postoperatorie este rapidă, cu o spitalizare de 48-72 de ore.

În funcție de greutatea de la care s-a pornit, pacientul poate să revină la greutatea ideală în 1-2 ani de la intervenția chirurgicală. Pentru pacienții superobezi (IMC peste 50-60) acest tip de operație poate fi un prim pas, completat ulterior cu un mecanism malabsorbtiv (bypass gastric). Intervenția este urmata de un regim postoperator adecvat și de îmbunătățirea stilului de viață. Odată cu scăderea în greutate, diabetul, hipertensiunea, apneea de somn pot regresa până la vindecarea completă.

Inel gastric

Constă în montarea unui inel de silicon în jurul porțiunii superioare a stomacului. Se realizează, practic, un stomac mai mic deasupra inelului. Pacientul va consuma cantități mai mici de alimente și va avea senzație de sațietate precoce. Inelul este conectat la un mic rezervor de plastic (port) plasat sub piele. Prin acest port se ajustează diametrul inelului prin injectarea de ser fiziologic. Intervenția se realizează laparoscopic sau clasic, cu o recuperare postoperatorie rapidă. Durata de spitalizare de 48-72 de ore. Rezultatele sunt comparabile cu cele ale sleeve-ului gastric, deși usor inferioare. Procedeul este reversibil. Postoperator pacientul urmează o dietă adecvată, conform recomandărilor primite la externare. Inelul poate să rămână și să își păstreze efectul restrictiv timp de mai mulți ani.

Plicatura gastrică

Este un tip de intervenție prin care stomacul este plicaturat, din afară spre înăuntru. Stomacul rezultat va avea un volum mult redus. Intervenția se efectuează laparoscopic sau clasic. Spitalizare de 48-72 de ore urmată de un regim alimentar corespunzător. Dezavantajul față de sleeve-ul gastric constă în persistența mecanismului hormonal, deoarece nu se îndepărtează vreo parte din stomac. Similare inelului gastric și ușor inferioare sleeve-ului. Se recomandă, deci, la pacienții care suferă de o forma de obezitate mai moderată. Decizia se ia după o consultație preoperatorie în care se discută în detaliu avantajele fiecărei metode, adaptate nevoii fiecărui pacient.

By-pass gastric

Tip de intervenție recomandat pacienților diabetici. După această intervenție chirurgicală toți pacienții înregistrează ameliorarea diabetului, iar în până la 80 % din cazuri remisia diabetului. Se adresează si pacienților care suferă de obezitate mai puțin severă, de grad 1 și 2, datorită efectelor excelente asupra diabetului zaharat de tip 2. Combină mecanismul restrictiv (micșorarea stomacului) cu cel malabsorbtiv (scurtcircuitarea unei părți mari din intestinul subțire, astfel încât alimentele se vor întâlni cu sucurile digestive, care faciliteaza absorbția, abia în ultima porțiune a intestinului). Intervenția se efectuează laparoscopic, minim invaziv, urmată de o îngrijire postoperatorie foarte atentă (dietă adaptată și controale periodice). Pacientul poate atinge greutatea ideală în primii doi ani de la intervenție, odată cu regresia comorbidităților (diabet, HTA etc.).

Calculator de indice de masă corporală
Folosește calculatorul pentru a afla indicele tău de masă corporală
Calculator de indice de masă corporală
Înălțime
cm.
Introdu o valoare cuprinsă între 125 și 225.
Greutate
kg,
Introdu o valoare cuprinsă între 12.0 și 500. (o singură zecimală).
Înălțime
Greutate
Calculează indicele
Află în ce parametrii te situezi.

FAQ

Pacienții au întrebat:

Iată ce spun pacienții cărora le-am îmbunătățit starea de sănătate și le-am oferit din nou un stil de viață obișnuit

Balonul este ascuns într-o capsulă de dimensiuni mici, care este înghițită ușor de pacient. Capsula este conectată la exterior printr-un mic cateter, prin care umplem balonul cu 550 ml de lichid. Odată umplut balonul, acest cateter se desprinde și balonul rămâne în stomac.

Procedura în sine durează 10 minute, însă e posibil să fii timp de 1-1,5 ore la noi în clinică, deoarece trebuie să îți explicăm tot ce ai de făcut pe mai departe.

Pot exista niște efecte secundare de acomodare cu balonul. Evident, folosim diverse tratamente pentru ca acestea să fie cât mai discrete posibil. Pacienții pot experimenta o senzație de greață și crampe abdominale, de regulă în primele 24-48 de ore după plasare.

Între 10-20% din kilogramele pe care le ai. Vei primi instrucțiuni cu privire la regimul de după plasare, iar un nutriționist te va asista în acest proces.

Câteva zile vei avea o dietă lichidiană, apoi câteva zile de alimente pasate (piure). Trebuie să acordăm timp stomacului să se acomodeze cu balonul. După această perioadă, revenim la dieta recomandată de medicul nutriționist al echipei.

Procedura se poate repeta ori de câte ori e nevoie, cu pauze de două luni de la eliminarea unui balon, până la plasarea următorului. Asta te poate ajuta să maximizezi numărul de kilograme pierdute.

CONTACT

Fă o programare

Ai nevoie de ajutor și îți dorești o programare la Echipa Doctor Dejeu? Contactează-ne folosind formularul sau informațiile de mai jos.