16/01/2023

Cum te pregătești de o intervenție chirurgicală bariatrică?

Intervențiile chirurgicale bariatrice sunt proceduri care pot avea un impact semnificativ asupra vieții unei persoane. Iată câteva recomandări pentru pregătirea unei persoane pentru o astfel de intervenție:

  • În primul rând, consultați-vă cu medicul dumneavoastră și discutați despre opțiunile disponibile. Înainte de a lua decizia de a face o intervenție chirurgicală, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile și să luați în considerare avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri. Alegeți un chirurg cu experiență în astfel de intervenții și o echipă medicală bine pregătită.
  • Adoptați un stil de viață sănătos. În săptămânile sau lunile dinaintea intervenției chirurgicale, începeți să faceți exerciții fizice regulate și să adoptați o alimentație sănătoasă și echilibrată. Aceste schimbări pot ajuta la reducerea riscurilor chirurgicale și pot îmbunătăți rezultatele intervenției chirurgicale.
  • Urmați instrucțiunile medicului. Este important să urmați instrucțiunile medicului cu privire la dieta pre-operatorie, medicamentele care trebuie evitate înainte de intervenție și orice alte cerințe speciale pentru pregătirea chirurgicală. Înaintea intervenției, trebuie să fiți în stare bună de sănătate, cu toate analizele medicale efectuate recent, iar rezultatele puse la dispoziția medicului dumneavoastră.
  • Pregătiți-vă mental. Intervenția chirurgicală bariatrică poate fi stresantă și emoțională. Pregătiți-vă prin a discuta cu alți pacienți care au trecut prin intervenții chirurgicale similare, prin a citi și înțelege ce se întâmplă în timpul intervenției chirurgicale și prin a fi realist cu privire la așteptările dvs. după externare.
  • Faceți un plan de recuperare. După intervenția chirurgicală, va fi nevoie să vă odihniți și să vă recuperați. Discutați cu medicul dumneavoastră despre planul de recuperare și despre ceea ce trebuie să faceți după intervenția chirurgicală pentru a vă asigura că vă reveniți rapid și în siguranță. De asemenea, este important să urmați toate instrucțiunile privind dieta și exercițiile fizice post-operatorii pentru a maximiza beneficiile intervenției chirurgicale. Este recomandat ca cei apropiați să fie informați cu privire la nevoile dvs. În următoarea perioadă, să vă poată ajuta dacă aveți nevoie, să vă susțină moral și să nu vă abată de la noul stil de viață pe care ați decis să îl adoptați.

CONTACT

Fă o programare

Ai nevoie de ajutor și îți dorești o programare la Echipa Doctor Dejeu? Contactează-ne folosind formularul sau informațiile de mai jos.