20/09/2023

Dr. Viorel Dejeu, az első orvos Európában, aki a bariatrikus revíziós műtétekre akkreditált,

Kiemelkedő teljesítmény: Dr. Viorel Dejeu, az első orvos Európában, akit a bariátriai revíziós műtétre akkreditáltak, kifejezetten a komplikációkkal járó és nagy kockázatú esetek esetében.

Dr. Viorel Dejeu, a Doctor Dejeu orvosi csapat társalapítója, megkapta a „Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revision Surgery” akkreditációt a Surgical Medical Review Corporation-től (USA), és ezzel Európában az első és egyetlen szakember lett, aki ezzel a különleges elismeréssel rendelkezik.

A revíziós bariátriai műtét elengedhetetlenül szükséges azon betegek számára, akik már átesett korábbi bariátriai műtéti eljárásokon, és komplikációkat vagy nem kielégítő eredményeket tapasztaltak. A revíziós beavatkozások alternatívát jelenthetnek olyan betegek számára is, akiknél az első beavatkozás után súlygyarapodás következett be. Az ilyen eljárásra vonatkozó döntés a páciens egyéni egészségi állapotának, szövődményeinek és céljainak alapos felmérése után születik, és konzultációt igényel a bariátriai sebész szakorvossal és egy multidiszciplináris orvosi csapattal.

Dejeu doktor csapata becslései szerint az elmúlt 20 évben több tízezer bariátriai műtétet végeztek Romániában, és egyre nagyobb szükség van a revíziós sebészetben jártas sebészekre. A revíziós műtétek nagyobb szövődményveszéllyel járnak és bonyolultabbak, ami hangsúlyozza a tapasztalt sebész bevonásának fontosságát.

„Dejeu doktor csapatának célja, hogy a legmagasabb színvonalú betegellátást nyújtsa, és a revíziós műtétek nélkülözhetetlenné váltak. A komplikációk az orvostudomány részei, de sajnos már most is szembesülünk egy jelenséggel: gyakran találkozunk olyan betegekkel, akik korábban tapasztalatlan klinikákat választottak, főként külföldön, anélkül, hogy tájékozódtak volna az eljárásokról vagy az orvosok tapasztalatáról, és ez a kompromisszum az egészségükre is kihat. Minden esetet egyénileg értékelünk, és minden egyes beteg számára ajánlásokat dolgozunk ki, attól függően, hogy milyen eljárásra jogosult, korrigáljuk vagy kiigazítjuk a korábbi beavatkozásokat, és javítjuk az életminőséget” – mondta Dr. Viorel Dejeu.

A „Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revision Surgery” orvosi minősítést akkor kaphatja meg egy sebész, ha megfelel a szigorú kritériumoknak, beleértve a jelentős sebészeti tapasztalatot, az évente elvégzett revíziós műtéteket, a folyamatos képzést, valamint a klinikai protokollok és szabványosított eljárások fejlesztését. A jól képzett csapat biztosítása, a betegek műtét előtti oktatása és a műtéti eredmények minőségének folyamatos ellenőrzése kulcsfontosságú szempontok ebben a folyamatban. Ez a második nemzetközi akkreditáció, amelyet Dr. Viorel Dejeu szerzett.

Jelenleg Dejeu doktor csapata 5 központban dolgozik az országban, és a Medlife klinikákkal partnerségben nyújt szolgáltatásokat: MedLife Life Memorial Hospital Bukarest, MedLife Polisano Sibiu, MedLife Genesys Arad, Humanitas Kolozsvár, valamint a Betania Medical Center Oradea.

KAPCSOLAT

Időpont egyeztetés

Segítségre van szüksége, és szeretne időpontot kérni a Doctor Dejeu csapatától? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon vagy az alábbi információk segítségével.