20/09/2023

Dr. Viorel Dejeu, primul medic din Europa acreditat în Chirurgie Bariatrică Revizională,

Performanță remarcabilă: Dr. Viorel Dejeu, primul medic din Europa acreditat în Chirurgie Bariatrică Revizională, specifică pentru cazurile cu complicații și risc crescut

Dr. Viorel Dejeu, co-fondator al echipei medicale Doctor Dejeu, a obținut acreditarea „Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revisional Surgery” din partea Surgical Medical Review Corporation (SUA), devenind astfel primul și singurul specialist din Europa care deține această recunoaștere deosebită.

Chirurgia bariatrică revizională reprezintă o necesitate crucială pentru pacienții care au trecut deja prin proceduri de chirurgie bariatrică anterioare și au experimentat complicații sau rezultate nesatisfăcătoare. De asemenea, intervențiile revizionale pot reprezenta o alternativă pentru pacienții care au înregistrat creșteri în greutate după o primă intervenție. Decizia de a opta pentru o astfel de procedură este luată în calcul în urma unei evaluări minuțioase a stării de sănătate, a complicațiilor și obiectivelor individuale ale pacientului și necesită consultarea cu un chirurg bariatric specializat și cu o echipă medicală multidisciplinară.

Echipa Doctor Dejeu estimează că în România au fost efectuate zeci de mii de operații bariatrice în ultimii 20 de ani, iar necesitatea de chirurgi cu expertiză solidă în chirurgia revizională este în creștere. Operațiile de revizie sunt asociate cu un risc mai mare de complicații și cu o complexitate sporită, ceea ce subliniază importanța implicării unui chirurg experimentat.

„Obiectivul echipei Doctor Dejeu este să ofere cea mai înaltă calitate a îngrijirii pacienților, iar chirurgia revizională a devenit esențială. Complicațiile fac parte din medicină, dar din păcate, deja ne confruntăm cu un fenomen: întâlnim frecvent pacienți care au ales în trecut clinici fără experiență, în principal în afara țării, fără a fi informați despre proceduri sau despre experiența medicilor, iar acest compromis își pune amprenta asupra sănătății lor. Evaluăm fiecare caz în parte și venim cu recomandări pentru fiecare pacient, în funcție de procedura pentru care e eligibil, corectând sau ajustând intervențiile anterioare, și îmbunătățind calitatea vieții”, a declarat Dr. Viorel Dejeu.

Acreditarea medicală de „Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revisional Surgery” poate fi obținută de un chirurg dacă îndeplinește criterii stricte, inclusiv experiență chirurgicală semnificativă, operații de revizie efectuate anual, pregătire continuă și dezvoltarea de protocoale clinice și proceduri standardizate. Asigurarea unei echipe bine pregătite, furnizarea de educație preoperatorie pacienților și monitorizarea continuă a calității rezultatelor chirurgicale sunt aspecte cheie ale acestui proces. Este a doua acreditare internațională obținută de Dr. Viorel Dejeu.

În prezent, echipa Doctor Dejeu își desfășoară activitatea în 5 centre din țară și oferă servicii în parteneriat cu clinicile Medlife: MedLife Life Memorial Hospital București, MedLife Polisano Sibiu, MedLife Genesys Arad, Humanitas Cluj-Napoca, precum și în Centrul Medical Betania Oradea.

CONTACT

Fă o programare

Ai nevoie de ajutor și îți dorești o programare la Echipa Doctor Dejeu? Contactează-ne folosind formularul sau informațiile de mai jos.