29/12/2022

Standardele echipei Doctor Dejeu

În echipa Doctor Dejeu, pacientul este pe primul loc, iar excelența – standardul de lucru

Ani de experiență în sala de operație, cursuri, conferințe și acreditări, transformate azi, de echipa Doctor Dejeu, în excelența cu care își tratează pacienții, în profesionalismul pus la bătaie și standardele înalte de calitate oferite, de grijă și de atenție. Fiecare membru al echipei, de la personalul de la recepție și până la medicii chirurgi, știu că pacientul trebuie tratat ca pe un membru al familiei. La București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Arad, echipa Doctor Dejeu e prezentă constant și își oferă serviciile pentru mai mult de 2,000 de pacienți cu probleme de obezitate, anual, și peste 1,000 de pacienți oncologici. Un interviu cu dr. Viorel Dejeu, chirurg de excelență acreditat internațional în chirurgia bariatrică.

Care este importanța chirurgiei bariatrice în cazul pacienților cu risc de supraponderabilitate?

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate, nu un neajuns estetic, și aduce cu sine multiple boli asociate, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat de tip 2, apneea de somn, crește frecvența unor cancere etc. Toate acestea scad mult calitatea vieții pacientului.
Pacienții obezi, de pildă, trăiesc mai puțin decât cei normoponderali. Chirurgia bariatrică vine să reverseze toate aceste efecte nocive ale obezității, redându-i sănătatea și ameliorând semnificativ calitatea vieții. Pacienții câștigă ani de viață, revenind la greutatea normală cu ajutorul acestor intervenții chirurgicale.

Cum este să lucrați în aceeași echipă cu fratele dvs.? Unde vă desfășurați activitatea, în ce orașe?

Ne completăm eu și Dănuț în ceea ce facem, lucrăm bine împreună, ca drept dovadă că am construit o echipă medicală dedicată, profesionistă. Suntem bucuroși că putem să ne facem datoria de medici și munca așa cum știm mai frumos, în ritmul nostru.
Echipa noastră a crescut sănătos, având aproape de noi alți specialiști chirurgi, nutriționiști, psihologi și medici de alte specialități. De principiu, ne desfășurăm activitatea la Oradea, Arad, Sibiu, București și Cluj-Napoca, așadar suntem aproape peste tot, încercând să ajutăm cât mai mulți pacienți.

Spuneți adesea că în România v-ați creat propriul univers, propria echipă medicală. Cum e acest univers al dr. Viorel Dejeu?

E un univers în care pacientul este pe primul loc, iar excelența este standardul de lucru. Mereu am transmis că ne tratăm pacienții ca pe membrii familiei noastre și ne dorim să credem că nu uităm în nicio zi de acest gând.
Echipa noastră oferă servicii complete, de la consult, la operații sau proceduri non-invazive, cum ar fi instalarea unui balon gastric pe cale orală, până la suport psihologic și sfaturi de nutriție. Suntem alături de pacienți, la un telefon distanță, din momentul în care ne adresează o întrebare, până când au ajuns la starea de sănătate și/sau greutatea dorită.

Conform celor mai recente studii, crește pe zi ce trece prevalența obezității la copii. Aveți cazuri de chirurgie bariatrică în rândul celor tineri?

În ultimii ani, chirurgia bariatrică a câștigat mult teren, fiind recunoscută la nivel internațional pentru efectele ei benefice. Mulți părinți apelează la noi, când dietele nu mai funcționează și greutatea copiilor lor a scăpat de sub control. Din păcate, există o epidemie de obezitate în randul copiilor și adolescenților. Operăm și adolescenți, după o pregătire și după o evaluare corespunzătoare nivelului lor de înțelegere. Cu cât revin mai devreme la greutatea normală, cu atât se dezvoltă mai armonios fizic și psihologic.

Care este cea mai mare satisfacție a dvs ca medic?

Să pot face un bine cuiva. Când pacientul vine cu încredere, îți oferă sănătatea și viața lui. Se întâmplă acolo o sinergie, o conexiune sau o experiență specială, din care ambii ies altfel decât au intrat. Pacientul, mai sănătos și mai bucuros, iar medicul, satisfăcut că și-a îndeplinit menirea.

CONTACT

Fă o programare

Ai nevoie de ajutor și îți dorești o programare la Echipa Doctor Dejeu? Contactează-ne folosind formularul sau informațiile de mai jos.